top of page
Louis_studio--17.jpeg

Waarom "Bevrijd van pijn"?

Mijn missie is om iedereen met langdurige pijnklachten inzicht te geven in pijn en de tools aan te reiken om zelf pijn te beïnvloeden. Ik hoop een tegenwicht te bieden aan alles wat mensen afhankelijk maakt en het korte termijn denken in pijn behandeling.

In mijn jaren ervaring als pijnpsycholoog heb ik ervaren dat met de juiste kennis en handvaten iedereen vooruitgang kan boeken met zijn of haar pijn. 

Helaas heb ik ook ervaren dat die hulp voor veel mensen (te) laat komt. Bijna iedere keer vertelden mensen mij dat ze deze kennis zo graag hadden gehad toen de pijnklachten zich begonnen te ontwikkelen, en niet na jaren aanmodderen. 

Als dit boek daar ook maar in enige mate kan bijdragen, ben ik daar dankbaar voor. Laat het weten als dit voor jou het geval is! 

Auteur: Afbeelding

Over Louis

Louis Zantema is naast auteur een praktische en nuchtere GZ-psycholoog, vader van drie prachtige jongens en ondernemer. 


Hij zal het zelf niet zo snel noemen, maar hij is voor velen een expert op het gebied van pijnpsychologie. Hij werkte eerder in het UMCG en MCL met mensen die verschillende aandoeningen hebben en langdurige pijnklachten. Tegenwoordig kun je Louis nog steeds in de behandelkamer vinden, waar hij ook daar met passie iedereen met pijnklachten verder hoopt te helpen. 

Louis heeft een passie voor technologie en innovatie. Vanuit het MCL startte hij met Margryt Fennema Reducept, een startup die zich volledig richt op het ontwikkelen van digitale therapieën voor - uiteraard - chronische pijn. Met Reducept werden zij meermaals onderscheiden met prijzen voor hun Virtual Reality training voor pijnklachten. Zelfs ons Koninklijk huis was onder de indruk en nodigde Louis uit voor de 'uitblinkerslunch' in 2020.

Louis is er niet erg anders van geworden. Hij wordt vooral blij wanneer hij ziet dat zijn werk anderen echt vooruit kan helpen. 

Auteur: Tekst
bottom of page